En ny favorit här hemma.
Ingredienser
1 paket kycklinginnanlår (ca 700-900g)
2-3 kyckling buljongtärningar
1-2 liter vatten
2 morötter
1/2 purjolök
1 1/2 äggnudlar
Börja med att lägga kycklingen och 2 buljongtärningar i en kastrull. Fyll på med vatten så att kycklingen täcks. Låt koka upp och sänk sedan värmen så att kycklingen står och sjuder i ca 3 timmar. När kycklingen är så mör att den faller i bitar är den klar.
Tillsätt morötter och purjolök som du har skalat och skurit i mindre bitar, ca 1 cm stora. Sjud tillsammans med kycklingen i 30 minuter.
Koka upp äggnudlarna utifrån instruktionerna på förpackningen. Skölj av med kalt vatten när de är klara för att stoppa kokningsprocessen.
Lägg upp nudlar i botten på en djuptallrik och fyll på med kycklingsoppan.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar