Sidor

söndag 12 januari 2020

Kyckling- och nudelsoppa

En ny favorit här hemma.


Ingredienser
1 paket kycklinginnanlår (ca 700-900g)
2-3 kyckling buljongtärningar
1-2 liter vatten
2 morötter
1/2 purjolök
1 1/2 äggnudlar

Börja med att lägga kycklingen och 2 buljongtärningar i en kastrull. Fyll på med vatten så att kycklingen täcks. Låt koka upp och sänk sedan värmen så att kycklingen står och sjuder i ca 3 timmar. När kycklingen är så mör att den faller i bitar är den klar. 
Tillsätt morötter och purjolök som du har skalat och skurit i mindre bitar, ca 1 cm stora. Sjud tillsammans med kycklingen i 30 minuter.
Koka upp äggnudlarna utifrån instruktionerna på förpackningen. Skölj av med kalt vatten när de är klara för att stoppa kokningsprocessen.
Lägg upp nudlar i botten på en djuptallrik och fyll på med kycklingsoppan. 

Smaklig måltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar