Sidor

lördag 4 januari 2020

Frukostmuffins

Veganska


Ingredienser
2 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
0.5 tsk salt
3 bananer
0,5 dl sirap (agave eller liknande)
1,5 dl rapsolja
2 dl växtbaserad mjölk
2 dl bär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke (vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn, bakpulver, kardemumma och salt.)
Mosa bananerna i en annan skål och tillsätt därefter sirap, olja, och växtbaserad mjölk. 
Blanda ihop de blöta ingredienserna tillsammans med de torra ingredienserna. Man kan vara ganska hårdhänt för att få bort alla klumpar. 
Vänd sedan ner bären i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Det blir bättre form på muffisarna om man använder en muffinsplåt men har man ingen så fungerar det självklart att använda en vanlig plåt. 
Fyll muffinsformarna med smet och grädda i ugnen på 175 grader i 25 minuter eller tills muffisarna inte är kladdiga längre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar